уторак, 4. септембар 2012.

Pa dobro, je li bajato, novo ili... podgrejano?



Besplatne novine „24 sata“ danas su objavile članak u kojem pišu o jesenjoj programskoj šemi naših televizija. Za oko mi je zapalo sledeće:


- Uprkos pompeznim najavama, domaće televizije nemaju mnogo novog da ponude u tzv. jesenjoj šemi. Istini za volju, TV sezona danas nema onaj tradicionalni letnji prekid, jer borba za rejtinge traje neprekidno - kaže poznati „TV manijak” Dragan Ilić .

On objašnjava zašto su mu jedine novine u jesenjoj televizijskoj šemi filmovi i serije, kao i utkamice.

- Osim reklama za emisije koje ste već gledali, TV programi nam daju bajate strane serije i programe koje su prosečni gledaoci sa bilo kojim kablovskim paketom već gledali. Zato je za mene jedina prava informacija o jesenjoj šemi ona koja govori o filmskom i serijskom programu, a tu treba dodati i utakmice Lige šampiona i Kupa UEFA. Ostatak programa je čisto popunjavanje - telešop - kaže TV Manijak.


Dakle, možda ja nisam dobro razumeo i on hoće da kaže da trenutno gledamo bajate serije, a da sad očekujemo nove (iako niko ne najavljuje te nove), ali ovako kako piše, izgleda kao da prvo novinar kaže da Dragan kaže da su jedina novost filmovi i serije, a onda nam Dragan lično kaže da su serije bajate, i odmah u nastavku opet nam Dragan lično kaže da su to jedine novosti... ili tako nekako?