петак, 25. октобар 2013.

TV Blic, Papa i Tolken ili Apoteoza gluposti

TV Blic mi je jedan od omiljenih izvora novinarizama, ali do sada nikada ništa nisam napisao o glupostima koje oni objavljuju. Ne znam sad ni sam zašto - verovatno iz razloga što su to toliko fantastične gluposti da čovek nikako ne može da poveruje da je to prošlo jedan mozak, a kamoli da je neki urednik pogledao. A ima i toga da mi je mrsko da prekucavam to što oni pišu, budući da ih na internetu (hvala Bogu) nema. No, ovo što su danas objavili, to je ipak biser kakav treba čuvati za sve vekove, i u istoj je kategoriji sa Planetom Saruman. A igrom slučaja im je i tematika zajednička. Kaže ovako:

Papa Franja fan J.R.R. Tolkena

J.R.R. Tolken, koji je osvojio filmsku publiku svojim filmovima „Gospodar prstenova“ i „Hobit“, i još jednog fana, možda i najvažnijeg na svetu - papu Franju. Sveti otac je spomenuo Tolkena kao uticajnog pisca koga vredi čitati, i to tokom uskršnje molitve u Argentini. On je iskoristio i putovanje Sema i Frodoa da unište prsten kao savršenu paralelu borbe dobra i zla u svakodnevnom životu. Tolken je kazao da je veoma počašćen papinim rečima.





Dakle odakle čovek uopšte da počne, kako da se ne pitam otkud to da je toliko gluposti stalo na tako malo prostora, i kako da nije implodiralo sve? Da nas ne zaboli glava, navešćemo samo taksativno: Tolken, osvojio filmsku publiku svojim filmovima, fali glagol u prvoj „rečenici“, tokom uskršnje molitve u Argentini (nije jasno da li ga treba čitati inače, ili tokom molitve u Argentini), otkud im da se tek sad sete toga, Uskrs bio davno, zatim „Frodoa“ i na kraju Tolken koji je izgleda vaskrsao i pobrkao počašćen sa počastvovan. 73 reči, beskonačno mnogo gluposti. Zaustavite internet, zaustavite medije, TV Blic je pobedio.

Hvala Saški što mi je skrenula pažnju ♥